Powered by Blogger.

#4 : RESULT NAK KELUAR

by - Tuesday, August 06, 2019


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ 
In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful

source: Pinterest
Assalammualaikum geng.. 

Today we are going to make this post short and sweet ok? InsyaAllah.  Ramai antara korang yang tahu sekarang ni student UiTM tengah cuti semester kan? untuk yang tak tahu, sekarang ni kiteorang tengah cuti semester (re-type- tengah rajin. LOL).  Korang yang tengah cuti tu happy ke? Alhamdulillah..

So for those yang tengah happy cuti tu, ika nak spoil kan pulak cuti korang tu dengan satu berita ni.. 


Hehe.. Ika pun baru tahu sebenarnya.. sepanang cuti ni ika langsung tak teringat pasal result nak kelua ni.. memang dah lupa terus lah.. sampai lah masa ika tengah layan twitter, scroll punya scroll ternampak ni. terkesima sekejap. Berdebar lahh haha

Jadi, yup nilah saat yang mendebarkan masa cuti semester.

Takut macam mana pun kene hadap jugak kan. Dah usaha, doa dan sekarang kita kene serahkan semuanya pada Allah. Walau apapun, percaya Allah dah plan cantik-cantik dah untuk kita. So please don't give up.. Please...please...please never give up with rahmat Allah. It's a huge deal with our self. Mesti ada hikmah disebalik sesuatu yang berlaku.. Andai kata ada rasa nak give up, just remember this, Allah dan plan cantik-cantik untuk kita dan DIA mengajar hambanya dengan penuh kasih sayang. Semua usaha kita bukan sia-sia..semua tu akan dikira pahala Allah kira semuanya don't worry. Just percayakan Allah dalam semua perkara.

Pernah dengar tak para ulama kata 'orang yang meninggal dalam menuntut ilmu dikira mati shahid'?sebabnya menuntut ilmu itu juga berjihad. Jadi jangan rasa rugi andai kata dah usaha lebih, stay up berhari-hari tapi result C je.. Percaya pada Allah ye? mesti ada sesuatu yang lebih best Allah nak bagi.. ataupun Allah nak selamat kan kita dari diri kita sendiri. Allah know best. 

Ok before ika tamatkan post kali ni, ika tinggalkan sedikit pesan untuk diri sendiri.

Dear future Atikah... 
apa pun keputusan yang kita dapat jangan pernah give up and 
persoalkan macam-macam pada Allah. Allah know best.. 

Terima kasih sebab sudi lepak sini sambil baca posting ni and sejujurnya ni tak adalah short sangat.. haha. Ok guys. tq again. Good luck ye.. 


Love,
  Atikah Tahir

Home sweet home. Melaka Bandar Raya Bersejarah. 


P/s: Reaksi student dekan 4.50 haha. Tapi tahu...dalam hati mesti debar jugak ni..haha. 





You May Also Like

31 comments

  1. relax sudah.. walau macam mana keputusan ianya bukan pengakhiran hidup. Kadang-kadang apa kita belajar di Universiti tapi akhirnya kita kerja tak ada kene mengena langsung ngan apa kita belajar. teringat pula zaman belajar di UMP bila baca blog student. mengibau kembali kenangan. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe betul2.. hehe ramai kawan2 sya yang dah keje rindu nak belajar lagii.. hehe

      Delete
  2. all the best & anis pun tengah berdebar jugak tunggu esok result keluar

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mekasih anis. anis jugak yee good luck..

      Delete
  3. good luck fellow uitm Haha :)

    ReplyDelete
  4. whatever your result it is, that's perfect for you. goodluck :)

    ReplyDelete
  5. goodluck dear!Always be thankful with what you get.

    yang last sekali tu lawak XD

    ReplyDelete
  6. haha mekasihh cuyaa.. tulahh hahaha

    ReplyDelete
  7. How was your holiday? I hope it has been great for you so far.
    Regardless, good luck for your upcoming result. hehehe

    ReplyDelete
  8. good luck

    salam jengah dari www.umifuzy.com

    ReplyDelete