Powered by Blogger.

ABOUT THE AUTHOR....


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ 
In the name of Allah, the most Gracious, the most Merciful



Assalammualaikum,

My first impression is...., wow someone is checking this page to know more about me... Hello again and welcome and again welcome (double welcome to show u my happiness level to receive you here )  and thank you for stopping by :D.

Macam yang state kat sidebar tepi ni, okk semua (acah macam ramai yang tengok haha) toleh tepi sikit., haa tuu nama ringkasnya Atikah Tahir nak ringkas lagi Ika Tahir. Nama penuh Nurul Atikah Binti Mohd Tahir. Alhamdulillah tak de terpelit lidah nak menyebut kan?.  Status ika, student ye... bukan girlpren orang dan apatah lagi isteri orang. Asal dari Melaka. Boleh dikatakan pure Melaka lahh, sebabnya ibu dan ayah pun orang Melaka... ayah siap pesan, kalau nak kawin cari orang Melaka...selain dari tuu reject !  haha okk gurau. Jangan serius sangat... Satu lagi fact tentang diri ika, ika sangat meminati Hary Potter, green tea, food, book and rainy day..... 

Nak tahu lagii ?

Sedikit kisah tentang ika dan blognya ok ?

Terima kasih sebab teruskan membaca....

Sebenarnya, ni bukan lah blog pertama ika. atikahtahir.blogpot.com is blog kedua ika. Blog pertama masa sekolah menengah dulu. Dulu ika buat blog hanya sebab terikut dengan kawan.. Masa tu populardengan 'diary online' tapi tu tak buat ika tertarik lagi. ika start minat bile tengok design blog mereka. Timbul lah rasa minat, ika pun explore lah sikit-sikit dari situ jugak ika involve dengan Adobe photoshop then now adobe illustrator.

Masa tu, boleh buat bisnes kecil-kecil lagi. Macam design header, sidebar kadang design full blog !! lepaslah belanja bulanan.. tapi tulah hmm tak lama lepas tuu especially lepas dah start sibuk dengan study blog tu terbiar smpaii lah satu hari tu ika dah lupa password haha sedih..

Lepas 5 tahun stop tetibe semangat seketul atikah ni datang nak berblog balik. So ika comeback pada 20/5/2016. Bagi ika, blog yang kedua ni lebih matang kalau nak dibandingkan dengan blog ika yang first tu mungkin sebab umur hahaha.. Pada awalnya, semua yang ika tulis dalam blog ni berkaitan apa yang ika suka macam buku, food and cafe, bonding time dengan family atau kawan-kawan , travel and other random thing tapi sekarang, mungkin dah berlainan. Ika letakkan harapan yang tinggi terhadap blog ni ika harap sedikit sebanyak penulisan ika dapat memberi manfaat pada orang lain :)

InsyaAllah ika akan lebih serious dengan blog ni.. Semuga Allah permudahkan segalanya.

Ok.. tak nak panjang-panjang and maaf yee sebab anda akan jumpa bahasa rojak disini dan bermacam-macam kesalahan yang lain.. 

Love,
     Atikah Tahir.

Updated: 4/4/2019, Fraser Hill. 


Share
Tweet
Pin
Share