Pre order buku Mengintai aku di neraka

by - 08:59:00



Hai... haii... hai.... 

Akhirnya bungkusan yang ika nanti-nantikan kan sudah tiba. Betul lah apa orang cakap, yang penantian tu memang satu penyiksaan. Hmm

Ok.. stop over..

Beberapa minggu yang lepas, ika ada tempah pre order buku baru Ust Hadi Fayadh yang bertajuk Mengintai aku di Neraka. Seramkan tajuk buku tu ?

Secara jujurnya, ika memang tak suka beli buku pre order ataupun beli melalui online. Sebabnya hilang satu kenikmatan.. hahaha yelaa, kalau beli online, tak boleh belek keadaan buku tu, kadang dapat yang cantik kadang tu dapat yang kemek sikit. hehehe

Jadinya, dipendekkan cerita, satu hari tu ika terjumpa poster tentang pre order buku baru Ust Hadi Fayadh. Beli pre order dapat free gift. Masa tu dah exited dah nak tunggu buku tu release kat kedai buku. 'Free gift' yang ditawarkan pun masih belum dapat tarik perhatian ika untuk order.

Tapi,

satu hari tu ika terjumpa poster baru, beli pre order buku Mengintai aku di neraka + free gift buku MenatapMu dalam dukaku. Terus order. haha betul., sebabnya free gift tu buku.. bagi ika berbaloi.



Mengintai aku di neraka dah melengkapkan koleksi buku Ust Hadi Fayadh untuk sementara waktu ni lah tapi ika masih menunggu untuk next keluaran buku barunya.

Ramai jugak kawan-kawan yang tanya kenapa ika suka sangat dengan buku-buku Ust. Hadi Fayadh ni ? tak takut ke baca ?

Ok laa, jawapan untuk soalan takut tu, mmm sejujurnya takut la baca.

Huisshh mana boleh tak rasa takut bile kite di gambarkan dengan akibat dari buatan dosa yang kite lakukan kan.. bile ika ceritakan balik apa yang ika baca kat family atau kawan, terus meremang., tapi rasa takut tulah yang bagi kesedaran kat kite untuk bangun dari terus hidup dengan nafsu. Ika bercakap untuk diri ika sendiri ye..

Untuk soalan kenapa ika suka baca buku tulisan Ust Hadi Fayadh pulak sebabnya, setiap tulisannya dapat menyentuh hati walaupun ayat-ayatnya berbunga, tapi dia boleh bawa kite ke dimensi yang lain dari yang lain. Bile sakit tu, kite boleh rasa sakitnya tu macam mana walaupun mungkin sakit yang dirasa 'dia yang bertuah' tu, berlipat kali ganda sakit yang kite tafsirkan and yes, of course because it is based on true story.

Pada mereka yang minat dengan misteri, buku koleksi Ust Hadi Fayyadh sangat sesuai. Penuh dengan misteri and tanda tanyaa. Misteri akan terungkai dengan cara yang kite tak jangka. Part tu la yang paling best.   

Sebelum mula mambaca buku ni, please siap kan semua kerja yang ada sebabnya bile dah baca akan rasa susah nak stop.

Pada yang berminat untuk dapatkan buku koleksi beliau, boleh datang singgah sini,
         >  https://www.instagram.com/hadifayyadhproduction/  <

Nantikan preview buku Mengintai aku di neraka , untuk next post ika. ok. bye.


by,
  Atikah Tahir


You May Also Like

18 comments

  1. Bagusnya ada amalan membaca..saya tak minat baca novel. Btw, mmg berbaloilah dpt sebuah lagi buku/ novel. Kdg takut brg yg order online ada defect. Hehe

    ReplyDelete
  2. Biasa gak dulu beli buku online.. Tp suka beli yg ada stok.. Kalau pre order nak kena tunggu lama hehe.. Btw menarik jgk buku ni..

    ReplyDelete
  3. Selalu juga beli buku secara online tp biasanya tak merancang nak beli buku apa. Time tengok2 laman web buku, ada yg berkenan terus order, cuma tak pernah try pre order lagi. Tapi buku ni bagus.. rasa mcm nak beli juga buat peringatan diri. T kasih atas perkongsian ini :)

    ReplyDelete
  4. Dulu sekali lah beli buku online tuh pun novel.kalau nak belipun memang akan pergi popular.tengok sendiri dan puas hati kalau nak belek lama lama kan.buku nih mcm menarik untuk dibaca.nanti nak cari jugalah

    ReplyDelete
  5. Biasa akak beli buku especially novel kat popular atau mph..x pernah lagi beli online..citer tu nampak menarik la..

    ReplyDelete
  6. dah lama tak membaca buku novel, selalu baca facebook punya komen je dah sakit jiwa dengan keyboard warrior... lama la tak membaca rasanya dah kena sttart membaca novel lah in the future, thanks for sharing ! ;)

    ReplyDelete
  7. Saya memang suka baca Novel dan buku macam ni... Tajuk-tajuk sangat menarik untuk dibaca, Bolehlah beli nanti :)

    ReplyDelete
  8. Saya kaki baca buku jugak.Bagus buku-buku penenang jiwa macam ni. Bila baca, sentap sendiri. haha

    ReplyDelete
  9. tak pernah lagi beli buku secara online. biasa beli kt kedai buku je. kalau macam ni senang lah keje kan. bayar n tunggu je sampai

    ReplyDelete
  10. zaman skolah dulu , akak suka la layan novel..tp skrg dah ada anak ni...dah buat novel sndiri pasal anak2 kat blog. hehe.. btw tq follow... #100

    http://byshaz.blogspot.my/2018/02/guardian-sales-lagi.html

    ReplyDelete
  11. Thank you thank you! Siqah dah ws nak beli jugak. Cari kat kedai buku siap call lagi semua kata takde lagi. Rupanya publish date 15 Mac. Lorr ..

    Entah kenapa buku ni Siqah berminat nak baca. Buku lain pun berminat jugak tapi buku ni lebih lebih ada perasaan nak baca :)

    Looking forward for your review :)

    ReplyDelete
  12. Terima kasih kerana memperkenalkan buku seperti ini... Sejak dua menjak nie.. Memang rajin mengumpul dan baca buku dengan pengisian seperti ini...

    Terima kasih sekali lagi

    ReplyDelete
  13. lisa tak pernah lagi baca buku dr ust fayadh tapi orang kata best buku-buku yang beliau tulis. teringin nak baca cuma tak bekesempatan lagi nak beli.

    ReplyDelete
  14. Dengar tajuk pon rasa takut. Tapi pernah baca ada orang update.

    ReplyDelete
  15. Kak dah lama xbaca novel..lglah yang tebal2, lagipun kak dulu pun penulis buku dan novel remaja sakarang dah malas dan cuma terus menulis buku kanak-kanak, kalau nak tau apa buku yg kak dah tulis dan dijual online cari kat google Halimah Muhiden

    ReplyDelete
  16. Tak pernah lg beli buka atas talian...
    rajin membaca..

    ReplyDelete
  17. hi. jmput la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    ReplyDelete
  18. Dengar tajuk pun dah seram sebenarnya. Tapi perlu buku-buku camni untuk kesihatan rohani :)

    ReplyDelete